Zokirov Jamshid Karimovich

Tavallud topgan sana: 11 iyul 1948 yil

Vafot etgan sana: 7 aprel 2012 yil

Tug'ilgan joy:Toshkent

Yo'nalishlar: Aktyor va aktrisalar

1739

Tarjimai hol

Zokirov Jamshid Karimovich — teatr va kino aktyori, teleboshlovchi, O‘zbekistonda xizmat ko‘rsatgan artist.

Jamshid Zokirov 1948 yilning 11 iyulida Toshkent shahrida, taniqli o‘zbek qo‘shiqchisi Karim Zakirovning oilasida tavallud topgan. U avval “O‘zbekfilm”ning akterlik mahoratida, keyin esa Toshkent teatr-san’at institutida ta’lim olib, 1971 yil tamomlagan. O‘zbekiston Milliy akademik drama teatri va Rus akademik drama teatrilarida rollar ijro etgan.

Uzoq vaqt davom etgan xastalik sababli, 2012 yilning 7 aprelida Toshkent shahrida, vafot etdi.

Oilasi

• Otasi - Karim Zokirov (1912-1977), opera qo‘shiqchisi (bariton), O‘zbekiston Respublikasi xalq artisti.

• Akasi - Botir Karimovich Zokirov (1936-1985), o‘zbek qo‘shiqchisi, rassom va adabiyotshunos, O‘zbekiston Respublikasi xalq artisti.

• Akasi - Farruh Karimovich Zokirov, qo‘shiqchi, “Yalla” o‘zbek ansamblining badiiy rahbari, O‘zbekiston Respublikasi xalq artisti.

• Turmush o‘rtog‘i - Gavhar Zokirova, o‘zbek aktrisasi.

• Singlisi - Luiza Zokirova, xonanda.

• Jiyani - Nargiz Zokirova (1970 yil tavallud topgan), qo‘shiqchi. Singlisi Luiza Zokirova va Botir Zokirovning ansamblidagi zarbdori Po‘lat Morduxayevning qizi.

 

Mukofotlari

• O‘zbekistonda xizmat ko‘rsatgan artist (1995).

• San’atga qo‘shgan hissasi uchun Mark Vayl nomidagi “Ilhom” mukofoti laureati (2010).

 

Ijodi

Teatrdagi faoliyati

• “Venetsiyada tun”

• “Mardikor”

 

Filmografiya

• 1969 - O‘n uch terak ko‘chasi - lavha

• 1985 - Kelinlar qo‘zg‘oloni

• 1986 - Orzular og‘ushida

• 1987 - Yengilish alami

• 1989 - Bo‘hron - lavha

• 1990 - Temir xotin - Olimtoy

• 1993 - Baxtim menim - sen qon bilan to‘langansan (O‘zbekiston)

• 2007 - Platina - lavha (titrlarda yo‘q)

• 2009 - Salamandra izi - lavha

• 2011 - Visotskiy. Tirikliging uchun tashakkur

Video galereya

Rasmlar galereyasi