Alimova Matlyuba Farxatovna

Tavallud topgan sana: 12 dekabr 1954 yil

Tug'ilgan joy:Andijon

Yo'nalishlar: Aktyor va aktrisalar

1366

Tarjimai hol

Matlyubá (Matlube) Farxátovna Alímova — sovet, rus va o‘zbek kinoaktrisasi.

Rossiya davlat kinematografiya institutining aktyorlik fakultetini tamomlagan (1978, Aleksey Batalov sinfi).

1978 yildan “O‘zbekfilm” kinostudiyasi aktrisasi. So‘nggi yillar kinoda juda kam ko‘rinmoqda. Buxoro va Shaxrisabz zardo‘zligini taklash bilan shug‘ullanadi. 2004 yilda Moskvaga ko‘chib ketgan. 2011 yilda Toshkentga qaytgan.

 

Filmografiya

 

1979 — Kichik fojialar — Laura

1979 — Lo‘li — Nastya

1980 — Sohil bo‘yida-Malika

1981 — Sizlar bilan yana men... — Tanya

1982 — Vasiliy Buslayev — Irina, vizantiyalik hoqon ayol

1982 — Yuqori qorli cho‘qqida uchrashuv — Zebo

1983 — Yulduzli yigit haqida ertak — folbin va lo‘li

1983 — Qobuldagi issiq yoz

1984 — Fraglar — baxtdan ayrilgan

1985 — Budulayning qaytishi— Nastya

1986 — Bo‘lmagan narsa haqida — Matluba

1989 — Shoqollar

1989 — Katta urushdagi kichik odam — Ona

1990 — Sharq yo‘lagi yoki Reket — Linda

1991 — Yovvoyi dala — Fotima

1992 — Ular

1992 — Snayper

1992 — Fir’avn kashfiyotchisi

1993 — Qizil poyezd

2002 — O‘rtoq Boykenjayev

2005 — Gusarlar haqida ballada — lo‘li Zara

2009 — Taras Bulba — tatar-xizmatkor Eljbeti

Rasmlar galereyasi