Алимова Матлюба Фархатовна

День рождения: 12 Декабря 1954 год

Место рождения:Андижан

Направления: Актёры и актрисы

2589

Биография

Матлюба́ (Матлубэ) Фарха́товна Али́мова — советская, российская и узбекская киноактриса.

Окончила актёрский факультет ВГИКа (1978, мастерская Алексея Баталова).

С 1978 года — актриса киностудии «Узбекфильм». В последнее время в кино снимается нечасто. Занимается реставрацией бухарских и шахрисабских вышивок. В 2004 году переехала в Москву. В 2011 году вернулась в Ташкент.

Фильмография

  • 2009 — Тарас Бульба — татарка-служанка Эльжбеты.
  • 1979 — Маленькие трагедии — Лаура
  • 1979 — Цыган — Настя
  • 1980 — В стремнине бешеной реки — Малика
  • 1981 — И с вами снова я… — Таня
  • 1982 — Василий Буслаев — Ирина, византийская императрица
  • 1982 — Встреча у высоких снегов — Зебо [источник не указан 139 дней]
  • 1983 — Сказка о Звёздном мальчике — ясновидящая и цыганка
  • 1983 — Жаркое лето в Кабуле
  • 1984 — Фраги — разлученный со счастьем
  • 1985 — Возвращение Будулая — Настя
  • 1986 — О том, чего не было — Матлюба
  • 1989 — Шакалы
  • 1989 — Маленький человек в большой войне — Мать
  • 1990 — Восточный коридор, или Рэкет по… — Линда
  • 1991 — Дикое поле — Фатима
  • 1992 — Они
  • 1992 — Снайпер
  • 1992 — Изобретатель фараона
  • 1993 — Красный поезд
  • 2002 — Товарищ Бойкенджаев
  • 2005 — Баллады о гусарах — цыганка Зара

Алимова Матлюба Фархатовна

Туғилган сана: 1954 йил, 12 август

Туғилган жойи: Андижон

Йўналишлар: Актёрлар

Матлюба́ (Матлубэ) Фарха́товна Али́мова — совет, рус ва ўзбек киноактрисаси.

Россия давлат кинематография институтининг актёрлик факультетини тамомлаган (1978, Алексей Баталов синфи).

1978 йилдан “Ўзбекфильм” киностудияси актрисаси. Сўнгги йиллар кинода жуда кам кўринмоқда. Бухоро ва Шахрисабз зардўзлигини таклаш билан шуғулланади. 2004 йилда Москвага кўчиб кетган. 2011 йилда Тошкентга қайтган.

 

Фильмография

 

1979 — Кичик фожиалар — Лаура

1979 — Лўли — Настя

1980 — Соҳил бўйида-Малика

1981 — Сизлар билан яна мен... — Таня

1982 — Василий Буслаев — Ирина, византиялик ҳоқон аёл

1982 — Юқори қорли чўққида учрашув — Зебо

1983 — Юлдузли йигит ҳақида эртак — фолбин ва лўли

1983 — Қобулдаги иссиқ ёз

1984 — Фраглар — бахтдан айрилган

1985 — Будулайнинг қайтиши— Настя

1986 — Бўлмаган нарса ҳақида — Матлуба

1989 — Шоқоллар

1989 — Катта урушдаги кичик одам — Она

1990 — Шарқ йўлаги ёки Рэкет — Линда

1991 — Ёввойи дала — Фотима

1992 — Улар

1992 — Снайпер

1992 — Фиръавн кашфиётчиси

1993 — Қизил поезд

2002 — Ўртоқ Бойкенжаев

2005 — Гусарлар ҳақида баллада — лўли Зара

2009 — Тарас Бульба — татар-хизматкор Эльжбеты

Фотогалерея