Иргашев Шуҳрат Ибрагимович

Таваллуд топган сана: 19 iyun 1945 йил

Туғилган жой:Тошкент

Йўналишлар: Актёр ва актрисалар, Режиссёрлар

2127

Таржимаи ҳол

Шуҳрат Ибрагимович Эргашев 1945 йил 19 июнь куни таваллуд топган — совет, ўзбек актёри ва режиссёри, Ўзбекистон халқ артисти (1989).

Мактабни тугатгач, Тошкентдаги заводда меҳнат қилади. 1968 йил А.Н.Островский номидаги Тошкент театр ва рассомчилик институтини тамомлайди. Шу йилнинг ўзида Максим Горький номидаги Тошкент рус драматик труппасига қўшилади.

1989 йил Шуҳрат Эргашевга Ўзбек ССР халқ артисти шарафли унвони топширилади.

Россия киноматографиясида фаол иштирок этади.

Фильмография

 

  •  Нафислик (1966) — Шуҳрат
  • Қўмондоннинг қайтиши (1968) — Маузер
  • Ошиқлар (1969) — Шуҳрат
  • У ёлғиз эмас эди (1969) — Акбар Ибрагимов
  • Қора консул ўлими (1970) — Камол
  • Интеграл (1970) — талаба
  • Сени кутмоқдамиз, йигит (1972) — Азиз
  • Кекса уста васияти (1972) — Носир ака
  • Семурғ (1972) — Шерзод
  • Бу ёқимтой йигит — (1972)
  • Бу ердан чегара ўтган — (1973)
  • Менинг меҳрибон инсоним — (1973)
  • Зулматдан қочиш — (1973) — Абдураҳмон
  • Абу Райҳон Беруний (1975) — Майманди
  • Инсон қушлар ортидан кетади— (1975)
  • Ҳошимжоннинг улғайиши (1975) — Манман, Лени онанинг ўғли
  • Менинг қўшиғим (1975) — ака
  • Бу Қўқонда содир бўлган (1977) — Цигерели
  • Рингга чақирилади... (1979) — Рантик
  • Дуплетдан отишма (1979) — Валиев
  • Комила (1981) — ота
  • Даҳонинг ёшлиги (1982) — руҳоний
  • Оловли йўллар (1982—1984) — “Кенгаш” журнали таҳририяти аъзоси
  • Оила сирлари (1983) — Расул
  • Пароль — “Регина меҳмонхонаси” (1983) — Бурнашев
  • Алвидо, ёз кўкатлари,— (1985)
  • Лейтенант Некрасовнинг айби (1985) — Артём Казарян, авиация майори
  • Сўзловчи чашма — (1985)
  • Сўнгги текширув — (1985)
  • Қўшимча иккинчи йўлга кириб келади (1986) — Воҳидов
  • Чўлоқ дарвеш (1986) — Ҳамид
  • Жўра, минорхоралик овчи (1987) — Али
  • Шифохона (1987) — Рустамов
  • Иккинчи доира бўйлаб — (1987)
  • Инқилоб вакили (1987) — Рисқулов
  • Жаҳаннамга йўл (1988) — Шоҳнинг одами
  • Нигоҳ — (1988)
  • Барчамиз қисман тулпормиз — (1988)
  • Кузатув —(1988)
  • Маҳлуқ ёки бирор кимса — (1988)
  • Руҳий зарба (1988) — Баҳромов
  • Хонадон (1989) — мафиячи
  • Келгинди — (1989) — Оҳун
  • Уч қирол жанги (1990) — Рамдан
  • “Қора мушук” ниқоби остида (1990) — Ёдгор
  • Амирнинг яширин саёҳати (1990) — Каракозов
  • Сукут сақлаш кодекси — Шомил
  • Ноилож қотил (1990) — терговчи
  • Қирққулоқ сири —(1992)
  • Боқий мафия (1993) — Нанг-Лама
  • Аждодлар чақириғи. Буюк Турон (1994) — Земарх (ҳикоячи, VI аср сўғд савдогари)
  • Аждодлар чақириғи. Суғдиёна (1995) — Земарх ҳикоячи, VIII аср сўғд савдогари
  • Паримомо (2000)
  • Жангчи (2004) — Гамид
  • Ошиқлар. Иккинчи фильм (2004) — Шуҳрат
  • Сизни фаришта йўқлади (2004) — Усмон
  • Кундузги назорат (2005) —Зоарнинг кафесидаги бармен
  • Ташландиқ (2005) — Фарид
  • Тўда (2005) — Мурод Адашев
  • Келин (2006) — Ҳазар
  • Бошлиқ жаноблари 3 (2006) — Рамазон Ильясович Тўхтаев
  • “Албаниялик” таҳаллуси (2006) — Ҳайрулло
  • Қондош опа-сингиллар (2006—2007) — Самвел
  • Шахсий ҳеч нарса йўқ (2007) — Зиминнинг бошлиғи
  • Чигал муҳаббат (2007) — Александр Андреевич Литвинов
  • Табиб (2008) — Тохтамбош-Боши
  • Фарватер миналари (2008) — Ўразбоев, продбаза бошлиғи
  • Катя. Жанг ҳикояси (2009) — Фуад Касымов
  • Аннушка (2009) — «Резерв» фирмаси хўжайини
  • Бир асрдан ортиқ (2009) — Алан Хетагуров
  • Шамшир (2009) — Геннадий Тимурович Муратов
  • Турналар қичқириғи (2009) — Иргашев
  • Иблислар (2010) — бошлиқ
  • Кўчанинг қўёшли тарафида (2011) — врач
  • МУР (2011) — Матвей Никанорович Сажин, МУРда полковник, парторг
  • Высоцкий. Тириклигинг учун ташаккур (2011) — генерал КГБ
  • Дарёнинг икки қирғоғи. Давоми (2011) — Левон Гургенович, МҚБ бош врачи
  • Тонгни қарши оламизми? (2012) — Рамзес Фурхатович Мансуров, “Металлинвест” эгаси
  • Искович (телесериал) (2013) — “Мустафо”, жиноий тўда бошлиғи
  • Қизил қиролича (телесериал) (2015) — Усмонов

Видео галерея

Расмлар галереяси